Vård av äldre

Är fåfänga åldersrelaterat?

Visst är det härligt att vara ung, slippa ha rynkor, kunna göra exakt vad som helst med sin kropp och utan att man riskerar att få någon värk dagen efter? Det är i ungdomen man kan leva livet fullt ut och det är då man skapar sig en bild av vad man klarar och hur man ser ut. Tyvärr, ska man tillägga. För, den bilden är inte sann. I takt med att man åldras så ändras också det egna utseendet och den egna fysiken.

Plötsligt blir saker och ting svårare att utföra, plötsligt så känner man inte igen bilden i spegeln och plötsligt så ser man helt annorlunda ut. Man kanske har börjat få rynkor i pannan, man har kanske börjat få extra mycket skinn under hakan och man kanske har börjat tappa sitt hår. Saker som på många sätt tar bort bilden man har av sig själv - och som gör att man inte längre känner någon större glädje.

Det gör ont att bli gammal, det tar tid att acceptera åldrande - men det finns också alternativ som kan skapa större acceptans och göra livet lite lättare. Att välja olika ingrepp och behandlingar är ett sådant alternativ.

En hårtransplantation kan vara lösningen

På ålderns höst så ska man få göra vad man vill och om det handlar om att genomföra ett skönhetsingrepp där det inte finns några risker för komplikationer så tycker vi att man som anhörig ska uppmuntra detta. Har din gamla pappa svårt att acceptera att hans hårfäste dragit sig tillbaka så finns det en metod i form av FUE som kan hjälpa; en typ av hårtransplantation där man flyttar hårsäckarna en- och en och det är något som sker med speciella nålar.

Denna typ av hårtransplantation har visat sig vara ytterst effektiv och det är heller ingen metod som påverkas av hur mycket hår man tappat - detta då man kan transplantera hårsäckar även från andra områden på kroppen; ryggen, nacken, bröst och ben. FUE-metoden kommer dessutom - till skillnad från andra typer av hårtransplantationer - även med en generös garanti. Dock: ålder är en faktor. Av två anledningar kan denna hårtransplantation vara sämre för äldre.

Här kan man läsa om hur en hårtransplantation går till: https://www.hårtransplantation.net.

18 Nov 2018