Vård av äldre

Även äldre vill se snygga och smäckra ut

Ett av de svåraste som kommer med att åldras är att se hur kroppen förfaller. Det är , helt enkelt, tufft att se se hur ungdomen blåst förbi varenda gång man tittar sig i spegeln. Det hör väl ändå till? Ja, förvisso - men det gör ändå inte det hela lättare.

Det finns saker som går att göra i syfte att se yngre ut och nu - jämfört med hur det var för några år sedan - så behöver inte ett ingrepp vara synonymt med en regelrätt operation. En operation som kan vara en ren livsfara för en äldre människa i och med att man ofta använder narkos.

Tacksamt då att det finns metoder som vare sig sätter den egna hälsan på spel eller som kommer med något bäst-före-datum. Behandlingar som passar såväl gammal som ung och oavsett könstillhörighet.

Coolsculpting fryser - och avlägsnar - fettdepåerna

Oavsett vilken ålder man befinner sig i så går det inte att punktbränna bort fett. Den lilla kulan som skymtar fram ovanför midjan, filéerna på ryggen eller den dubbelhaka som syns går inte att träna bort. Du kan träna och bli av med fett, men du kan inte styra var på kroppen.

Sit-ups kommer att ge dig en stark magmuskulatur, men den kommer fortfarande att vara dold under ett lager av fett. Som äldre så kan man ofta inte heller motionera i den omfattning man vill - eller är van vid - och detta på grund av att kroppen inte längre klarar av de moment som krävs för att bränna fett.

Det är här en ny behandling vid namn coolsculpting kommer in i bilden och om denna ska vi tala om här. Coolsculpting innebär att man kan bli av med fett - var som helst på kroppen - till minimala risker. En behandling tar ungefär mellan 1-3 timmar och den är helt smärtfri. Det känns ungefär som att placera en ispåse på kroppen. Det kan således bränna lite eller sticka till - men inte värre än så. Efter en behandling så kan man direkt vara tillbaka i träning, i arbete eller till det sociala liv man har.

Det krävs ingen tid av sängliggande och rekreation - coolsculpting kräver ingen konvalescens. Ett väldigt bra val då det kommer till att reducera mängden fett och därigenom känna sig ung och fräsch igen.

Så fungerar coolsculpting

Principen - och här kommer vi att förenkla - för coolsculpting innebär att man använder sig av kyla. Man fryser, med hjälp av ett instrument - ner fettdepåer till en temperatur på minus 8 grader. Därefter så använder man vakuum för att suga bort fettet i fråga. En behandlad fettcell är för alltid borta.

Det är den förenklade versionen av hur en behandling går till och den ger en bra bild av vad vad du kan förvänta dig. Tillsammans med det vi tidigare nämnt - kort behandlingstid och ingen konvalescens - är egentligen det man behöver veta.

Viktigt är dock att addera följande: det är ingen metod för dig som vill bli av med kilon på ett snabbt och effektivt sätt. Coolsculpting är en mer estetisk metod som innebär att man formar till kroppen. Ett perfekt komplement till den vardagsmotion du hänger dig åt - tillsammans med rätt kost - för att bli av med överflödiga kilon. Coolsculpting formar till och ger dig den kroppsform du eftersträvar.

Läs vidare om coolsculpting på https://www.coolsculptings.se.

22 Aug 2018