Vård av äldre

Då är det bråttom att ringa en tandläkare i Solna

Hos en tandläkare i Solna med akut tandvård kan du få snabb hjälp när du behöver den. Och när du slagit ut en tand är det verkligen snabba puckar som gäller.

Om du slagit ut en tand behöver du ringa en tandläkare med en gång. En utslagen tand är ett akut tandproblem som måste åtgärdas just akut. De flesta tandläkare erbjuder akut tandvård även till patienter som inte är inskrivna på deras kliniker. De brukar dessutom har speciellt tingade akuta tider som inte går att boka i förväg.

Det här är goda nyheter för dig som slagit ut en tand i Solna. Många av Solnas mest erfarna tandläkare är nämligen vanligtvis uppbokade långa perioder i förväg, och man kan behöva vänta länge på att få komma in på en av deras ordinarie tider. Men är ärendet akut har du alltså förtur även hos dessa upptagna tandläkare (om de tar emot akuta patienter).

Tandläkare vill att du ska lägga den utslagna tanden i komjölk

Om du kommer in riktigt fort efter att ha slagit ut en tand, kan det till och med gå så bra att det går att sätta tillbaka din riktiga tand i munnen. Det kräver självklart att du har tanden med dig och att den förvarats på rätt sätt. Lägg den inte i vatten. Bästa stället att förvara den på är faktiskt i munnen, annars i ett glas mjölk.

Observera att mjölken ska vara komjölk. Havremjölk eller sojamjölk går inte alls för sig. Om du inte har någon komjölk kan koksaltlösning fungera. Om du väljer att förvara tanden i munnen bör du försöka peta tillbaka den ned i tandhålan där den satt. Och sedan fort in till tandläkaren!

 Hitta mer info kring tandläkare, gå till denna sida: tandläkaresolna.nu

21 Feb 2023