Vård av äldre

Fillers för ett yngre utseende

Vi blir allt äldre i Sverige och det är naturligtvis positivt. De flesta äldre mår även bättre och många kan arbeta långt efter att man nått den givna pensionsålder. Glädjande sett till att många dels har svårt att klara sig på sin pension och dels också då ett arbete fyller en stor social funktion. För många äldre så är det inte muskulära krämpor som är det stora problemet som kommer som en följd av att åldras. Nej, tack vare en god grundfysik så fungerar kroppen bra och ungefär som vanligt. Istället så blir den estetiska delen mer svårsmält.

Det är helt enkelt inte helt lätt att acceptera att man ser gammal ut. man har vant sig vid att man ser ut på ett visst sätt och att då titta sig själv i spegel och se att den bilden skiljer sig monumentalt mot hur man själv ser på sig själv - ja,d et kan vara svårt att smälta. plötsligt så ser man rynkor överallt, man ser kråkfötter vid ögonen och man ser att pannan är full av djupa veck.

Det som de flesta gör är att man vänjer sig. Man accepterar sitt nya jag och och man ger därmed, på många sätt, upp. Det kan innebära att man slutar sminka sig, att man slutar besöka frisören och att man kanske slutar piffa upp sig annat än vid speciella tillfällen. Det är synd då självkänslan påverkas negativt. Känner man sig vacker så strålar man och blir vacker även för andra.

Och, det är synd då det faktiskt finns hjälpmedel som kan få en äldre person att se yngre ut. En av de mest effektiva behandlingar som finns för att släta ut huden och för att addera mer volym handlar om att injicera fillers. Något som verkligen kan rekommenderas för en äldre person vars hy börjat angripas av årsringar i form av då exempelvis rynkor.

Ge bort fillers i present till gamla mamma

Som anhörig så kan det vara svårt att se sin mamma eller pappa åldras. Det kan vara nog så svårt att se exempelvis mamma “ge upp” och acceptera åldrandet genom att sluta bry sig om hur hon ser ut. Varför då inte ge bort en behandling med fillers i present? Det handlar om en riskfri behandling - man använder sig av medel där den aktiva ingrediensen är hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt och som välkomnas av kroppen - och om en behandling utan någon konvalescenstid. Man kan redan samma dag återgår till arbete och träning.

Effekten av fillers och en behandling är dock varierande. För en äldre person i Stockholm så kan effekten sitta i lite kortare än för en ung person - man kan dock räkna med att de sitter i åtminstone sex månader; oavsett vilket område som blivit behandlat.

Tveksam till fillers? Då räcker det ofta att nämna att behandlingen även erbjuds- och används inom den traditionella sjukvården. Vetskapen om det brukar få även den mest skeptiske personen att bli mindre avogt inställd.

Läs mer om fillers.

8 Apr 2018