Vård av äldre

Håret slutar inte att växa för att man blir äldre

Jaha, tänker många och rycker på axlarna då det kommer till äldre och deras syn på skönhet. Är man gammal så har man också förbrukat sin rätt att se bra ut, att kläs sig snyggt, att sminka sig eller att - gud förbjude - genomgå någon typ av skönhetsbehandling. Det senare är ett tecken på ren och skär fåfänga; ett rop på hjälp och en desperat kamp mot klockan och för att hitta ungdomens källa. Resonerar man på det sättet så är man väldigt känslokall och visar en brist på empati. Varför skulle man som äldre inte vilja se så bra ut som det bara är möjligt?

Det är dessutom stor skillnad på olika skönhetsbehandlingar - både sett till risker, sett till effekt och sett till metodik. Utvecklingen har gått fram väldigt mycket och det innebär att många behandlingar och ingrepp i syfte att försköna idag är att anse som riskfria. Ta ett typiskt exempel på detta i form av en hårborttagning med laser - något som tilltalar många äldre.

Hårborttagning med laser oavsett ålder

En hårborttagning med laser innebär att man bränner bort hårsäckarna med röda laserstrålar. Utförs behandlingen på en seriös klinik i Stockholm så får man ett hårfritt område redan efter några behandlingar. Detta oavsett om det handlar om hakan, om ryggen, om benen, om bikinilinjen eller om rumpan.

En hårborttagning med laser ger ingen konvalescenstid heller; den enda smärtan som kan kännas - och påverka - är att man kan känna ömhet runt det behandlade området.

Där kan dels speciella krämer dämpa ömheten och dels så brukar vanliga värktabletter ta udden av eventuell smärta. Varför äldre då; hur kan en laserbehandling med laser vara så tilltalande för den målgruppen? Jo, av den enkla anledningen att håret på kroppen inte slutar växa. Den kan tvärtom bli starkare.

Passar metoden verkligen för alla?

Nej, det gör den inte. Vissa har bättre förutsättningar än andra, vissa har inte alls de förutsättningar som krävs medan en del kanske hamnar mittemellan. Den ideala kandidaten för en hårborttagning med laser har ljus hy och mörkare hår. En person med ljus hy och ljusare hår är ofta att bedömas som ett gränsfall medan personer med mörkare pigment sällan brukar rekommenderas att utföra denna typ av behandling.

Seriösa kliniker genomför ingen behandling utan en nödvändig, initial konsultation. Det är viktigt att påpeka. För att du ska veta om du är rätt typ av kandidat så måste du träffa den ansvarige specialisten innan, förklara dina förväntningar, dina problem och vad du vill med behandlingen.

Hudspecialisten i fråga - det handlar ofta om sådana - kommer att se över hur din kropp ser ut, vilket typ av pigment du har, hur pass tätt dina hårsäckar sitter samt vilken färg håret i fråga har. Det ger dig en ärlig bedömning. Därför ska man också alltid söka sig till seriösa kliniker som till exempel https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.

 

14 Oct 2018