Vård av äldre

Hudvård för äldre

Huden avslöjar ofta din ålder. Även om du känner dig som 50, eller kanske bara 30 på insidan så sitter rynkorna där de sitter. Fina linjer börjar redan i 40-årsålder och pigmentfläckar hänger med från medelåldern och uppåt. Egentligen är de en berättelse om att du levt ditt liv och det är något fint. Något att vara stolt över. Men ibland vill man vara mindre stolt och erfaren och istället mer snygg. Äldre människor märker ofta att smink och andra skönhetsprodukter inte passar lika bra nu som när man var yngre. Det är färre och färre produkter som fungerar bra helt enkelt.

Mineralsmink en revolution

Det är nu några år sen mineralsminket kom. Men det var en revolution för hudvård och make up-branschen. Mineralsmink är mer naturligt för kroppen än många andra syntetiskt framställda produkter. Därför passar den här typen av produkter ofta bra även på äldre hy.

Skönhetsbranschen är i stort sett överens om att mineralsminket har flera fördelar, mineralerna är som sagt byggt på naturen själv. Små små partiklar mineraler som används för att plocka fram den naturliga skönheten hos människan. Mineralprodukter passar också människor med problemhud av olika slag. Det här är hudvårdsprodukter och make up som tar bort ojämnheter och döljer pigmentfläckar, acne och andra skavanker i ansiktet lika väl som annan kosmetika. En stor fördel med mineralsmink är att den låter huden andas. Den lägger sig inte som ett lager ovanpå huden och täpper till porerna. Det kan minsann inte alla kosmetiska produkter skryta med!

Skyddar mot pigmentfläckar

Det här med pigmentfläckar är ofta ett problem för den åldrade hyn som har upplevt många decennier av sol, vind och väder. En del märken inom området mineralsmink erbjuder make up med naturligt solskydd i själva produkten i form av zinkoxid och titanoxid. Det är toppen för dig som vill undvika att solen färgar dina hudfläckar ytterligare. Pigmentfläckar kan ofta behandlas med olika produkter, man kan helt enkelt bleka ner fläckarna. De försvinner sällan helt men tappar i intensitet. Men det gäller att hålla huden fri från sol i de områden som fått fläckar, så fort huden utsätts för solens strålar igen så kommer fläckarna tillbaka. Det är vanligt att ha pigmentfläckar i pannan och då brukar både kvinnor och män som kommit till åren kunna dämpa solens påverkan med hjälp av en keps eller annan huvudbonad.

Äldre personer får ofta en skörare hud, då kan rosacea eller andra slags hudproblem uppstå. Men med hjälp av mineralsmink kan alla skydda sin hud samtidigt som man gör den vackrare. Det finns många bra produkter på marknaden till exempel Bareminerals som fått pris för en av sina foundations. Är du rädd att mineralsmink inte ska täcka ordentligt? Det behöver du inte vara, make up med mineraler är tvärtom ofta rejält täckande.

En annan stor fördel med mineralsmink är att den här typen av kosmetika står emot bakterier på ett sätt som annat smink inte klarar.

14 Feb 2017