Vård av äldre

När de äldre behöver städfirma

De äldre vårdas under allt längre tid i sina hem. Det finns ekonomiska och politiska beslut bakom den utvecklingen. Det kostar helt enkelt mindre för kommunernas och landstingens äldrevård om de äldre stannar hemma och får tillgång till hemtjänst, sjukvård och tillsyn i stället för att de flyttar in på äldrehem. De bostäder som de äldre bor kvar i även när de är sjuka och gamla, har de oftast redan betalat för. I de egna hemmen, trivs de och känner sig hemma. Däremot kan de alltid behöva städhjälp av en städfirma som kommer och städar deras bostäder.

Behovet av hemstädningsföretag har ökat

Av flera anledningar har behovet av städfirmor som kommer hem till en och utför olika städtjänster ökat. Särskilt mycket har efterfrågan på hemstädning ökat allra mest, visar siffror från Skatteverket, som ser hur mycket svenskarna drar av på inkomstskatten för olika avdrag inom både Rot och Rut. Det att det är ekonomiskt möjligt för en medelinkomsttagare att anlita en städfirma för hemstädning och att allt fler lever antingen hemma för att de kan det, eller är för dåliga för att flyttas in på någon institution. Även många barnfamiljer efterfrågar hjälp i vardagen på grund av stress i arbetsliv och familjeliv.

Om du behöver städfirma i Norrland

Är det så att du bor i Norrland och behöver en städfirma i någon stad från Luleå till Sundsvall så finns det flera städfirmor att välja mellan. När du ska välja en städfirma som ska göra hemstädning, kan det vara bäst att välja en städfirma med goda referenser, egen ansvarsförsäkring, till exempel nöjd-kund-garanti och som är allmänt pålitliga. Hur de tidigare har bemött sina tidigare kunder säger en hel del om hur de antagligen kommer att bemöta även dig.

Kontrollera städfirman innan du bestämmer dig

Så att kontrollera referenser är därför en bra idé. Har de en nöjd-kund-garanti, kan du vara ganska säker på att du blir nöjd med deras arbete. Har de egen ansvarsförsäkring innebär det att de tar ansvar ifall att något skulle gå sönder när de arbetar hos dig, eller att något annat händer. Känner du dig fortfarande osäker om du ska anlita en städfirma trots att de uppfyller alla hittills angivna kriterier, kan man ännu läsa om företaget på olika omdömessajter där tidigare kunder kan berätta om hur de har arbetat och vad de tycker om deras tjänster och produkter.

3 Jun 2019