Vård av äldre

När någon behöver åderbråcksbehandling

Något som ofta kan drabba många äldre personer är ådrebråck. Har de till exempel arbetat i måga år som lärare, frisör, flygvärdinnnor eller med något annat yrke som innebär att de står och går mycket, kan man drabbas av åderbråck, eller ett ådernät. De ser ut som spindlar och är små, finare blå nät på benen, knävecken eller på låren.

Därför får man åderbråck

Åderbråck beror på att blodet inte pumpas riktigt runt i kroppen som det ska. Vi vet ju att blodet färdas ut i kroppen, med syrerikt blod och tillbaka till hjärtat där det syresätts. På grund av jordens dragningskraft vill blodet i våra kroppar ner i benen och vaderna. För att förhindra det, har vi klaffar i alla blodkärl som täpper till så att blodet inte bara åker ner i benen, utan pumpas tillbaka till hjärtat. Den som har drabbats av ådrebråck har vener som inte riktigt är täta; de håller inte tätt mot jordens dragningskraft. I stället samlas blodet i venerna och bildar på så sätt åderbråck.

Inget behov operera bort åderbråck

För många år sedan opererade man alltid bort åderbråcken, vilket var ett ganska så stort ingrepp. Det har gjort att patienterna fick en lång konvelescens, plus att det kostade vården mycket att alltid operera. Numera behöver man inte operera bort åderbråck. Det görs endast i undantagsfall. Det finns andra sätt att bota åderbråck på. Här tar vi upp några åderbråcksbehandlingar:

Så hittar du rätt åderbråcksbehandling

Om du vill hitta en mottagning som använder sig av dessa åderbråcksbehandlingar kan du googla "åderbråcksbehandling Stockholm" som exempel. Bor man på en annan ort än jsut Stockholm, bör man skriva in den orten i stället för "Stockholm". Då bär du få upp några förslag av Google på mottagningar som gör åderbråcksbehandlingar. Efter det kan man ringa och fråga efter några av dessa behandlingar. Lycka till!

10 Jul 2019