Vård av äldre

Tur det finns hemstädning när de äldre inte klarar det längre

Arbetar du med vård av äldre på något äldre boende eller inom hemtjänsten i någon kommun? Då ska du ha en stor eloge för det! Alla som väljer att arbeta med våra äldre ska ha stort tack för att de ävljer att utföra ett av världens viktigaste jobb. Det gör alla som arbetar inom skola, omsorg och sjuka. 

Man läser så hemska nyheter om hur de äldre har det illa på sina äldreboenden. Ibland inser man att bakom rubriken, är det egentligen ingen hemsk verklighet, utan det är bara en rubrik, som tidningen vill att man ska förfäras över, utan att det är så illa som det låter. Det är bra, när det är på det viset. Däremot vittnar många om en hemsk verklighet, när man som personal itne får den tid som man önskar att man hade för de äldre, för dem som är människorna som behöver omsorgen och omvårdnaden.

De äldre har blivit föremål för en intensiv vinsjakt

Det är så konstig värld som vi lever i numera. De äldre har blivit objekt för en vinstjakt. Det ahr blivit så när politikerna har låtit de äldre och sjuka blivit föremål för vinstbolag som ska tjäna pengar på att ge de äldre så lite omvårdnad som möjligt till ett så högt pris som möjligt. Och det med skattebetalarnas pengar. Är inte det konstigt? Förut, fick varje äldre människa kosta. Det var samhällets skyldighet att ta hand om sina äldre. De har en gång tagit hand om sina barn och barnbarn. De har en gång arbetat och betalat skatt, de har en gång bidragit med det som de har kunnat, för att bygga det samhälle som vi har idag. Och så ska vinstbolag tjäna pengar på deras omvårdnad. Hur kunde det bli så här?

Som tur är, är det inte alla som bor på sådana vårdhem. Många kan bo hemma. Tack vara ambulerande sjukvårdspersonal, kan många äldre bo kvar hemma och få sjukvård hemma. Kan de inte laga mat själva, kan de få hemkörd mat av hemtjänsten. Kan de inte städa själva (naturligtvis) kan de få hemstädning.

Har du någon äldre släkting som behöver hemstädning?

Om du har behov av att anlita hemstädning för någon äldre persons räkning i Stockholm, har du faktiskt 1.300 städbolag att välja mellan. Hur ska man välja? Vad är viktigt? Det brukar vara viktigast att anltia en firma med snälla och tillmötesgående personal som kommer hem och städar, är snälla, vänliga och som inte fuskar med städningen. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita hemstädning i Stockholm.

9 Nov 2018